PERSBERICHT

We worden ermee geconfronteerd in boeken, in films, in documentaires en zelfs op het 1$-biljet. We horen referenties in Jazz en in Klassieke muziek ….. Nu is er voor het eerst Popmuziek geïnspireerd op de rijke traditie van de Vrijmetselarij.

Met het conceptalbum The Temple of Humanity van de band Freestone laat de Vrijmetselarij voor het eerst van zich in horen in popmuziek. Wat is Vrijmetselarij, wat is het doel, wat doen vrijmetselaren in hun loges en wat is de betekenis van het alziend oog? The Temple of Humanity geeft geen direct antwoord, maar is een inspirerende ontdekkingsreis langs de symbolen en rituelen van deze filosofische stroming. Verwijzingen hiernaar zijn, al dan niet versluierd, te vinden in de muziek, de teksten en het artwork. Geen complottheorieën of geheimzinnigheid, maar een authentiek verhaal gebaseerd op persoonlijke beleving van de maker.

Het album is gecomponeerd en geproduceerd door een ingewijde, zowel in de Vrijmetselarij als in de muziek. In samenwerking met ervaren (conservatorium) muzikanten, is The Temple of Humanity een professioneel geproduceerd, authentiek en uniek album. De verpakking en het booklet bevatten fascinerende kunst van kunstenaars uit binnen- en buitenland, waaronder een aantal Vrijmetselaren.

De band Freestone maakt pop- en rockmuziek die verwijst naar andere thema’s dan de gangbare in de popmuziek. De muziek en het artwork zijn van deze tijd en het album laat zien dat er in het aanbod van popmuziek en de veranderende muziekindustrie ruimte is voor iets nieuws. Het album is interessant voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar iets anders Ontdek het mysterie en luister naar The Temple of Humanity.